Ρωσία: Δύσκολη κατάσταση για τους 13 εργάτες που είναι εγκλωβσιμένοι σε χρυσωρυχείο

Οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο σήμερα «για μια δύσκολη κατάσταση», καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού 13 εργατών που έχουν παγιδευτεί εδώ και 48 ώρες σε χρυσωρυχείο της περιφέρειας Αμούρ στη ρωσική Άπω Ανατολή έπειτα από κατάρρευση.

Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αυτών των 13 εργατών που ειδικεύονται στη διάνοιξη σηράγγων σε βάθος περίπου 125 μέτρων. Σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) οι περίπου 220 διασώστες που έχουν σπεύσει στο σημείο είχαν καταφέρει να απομακρύνουν το ένα τρίτο των συντριμμιών, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

«Οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται για δεύτερη συνεχή ημέρα (…) Η κατάσταση παραμένει δύσκολη», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βασίλι Ορλόφ, ο οποίος έχει πάει στο σημείο του ατυχήματος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει ακόμη επαφή με τους χρυσωρύχους».

Το χρυσωρυχείο αυτό, που ονομάζεται «Pionnier», βρίσκεται σε μια σχετικά απομακρυσμένη περιοχή στο ανατολικό άκρο της Ρωσίας. Το έργο των διασωστών περιπλέκεται από τη «συνεχή» ροή υπόγειων υδάτων στο ορυχείο, διευκρίνισε ο Ορλόφ, σύμφωνα με τον οποίο «οι εργασίες άντλησης των υδάτων δεν σταματούν ούτε στιγμή».

Νέα ομάδα που αποτελείται από περίπου 30 διασώστες έφτασε σήμερα στην περιοχή από την περιφέρεια Κουζμπάς, σημείωσε ο Ορλόφ.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...