Ρωσία: Είναι απόφασή μας πού και πότε θα κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφός μας

Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδία στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ
Φώτο Αρχείου / Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδία στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ / Πηγή: Aaron Siirila

Άμεση απάντηση στις ΗΠΑ έδωσε, τη Δευτέρα (11/01), η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, τονίζοντας πως «είναι απόφασή μας πού και πότε θα κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφός μας». Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνη της πού θα αναπτύξει στρατεύματα στο εσωτερικό της χώρας και οι ασκήσεις θα συνεχιστούν, δήλωσε τη Δευτέρα (10/01) η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Η δήλωση έγινε μετά την έκκληση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν, για «απόσυρση των δυνάμεων» από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ επεσήμανε: «Είναι απόφασή μας πού και πότε θα διεξάγουμε στρατιωτικές ασκήσεις σε εθνικό έδαφος. Θα συνεχίσουμε να τις διεξάγουμε γιατί είναι προς το συμφέρον της ασφάλειας». Ακόμα, η διπλωματική αποστολή τόνισε ότι δεν κατανοεί τη λογική με την οποία η Γουέντι Σέρμαν καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία, τη στιγμή που οι ΗΠΑ δεν θέλουν να συζητήσουν τον αριθμό των στρατευμάτων στην Ευρώπη κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τη Μόσχα.

Επισημαίνεται ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον διεξήγαγαν, στις 9 και 10 Ιανουαρίου, στη Γενεύη, διαβουλεύσεις σχετικά με τις προτάσεις της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφαλείας. Θα ακολουθήσουν στις Βρυξέλλες συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας – ΝΑΤΟ, καθώς και νέες διαβουλεύσεις στην πλατφόρμα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στη Βιέννη.

Πηγή: Sputniknews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...