Ρωσία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από πτώση πάγου ενός παγωμένου καταρράκτη

kamchatka

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τρία τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση του πάγου από έναν παγωμένο καταρράκτη στα ανατολικά της Ρωσίας.

Ένα πλήρωμα διάσωσης στάλθηκε στον καταρράκτη ύψους 40 μέτρων (131 πόδια) στη χερσόνησο Καμτσάτκα αφού τέσσερα άτομα παγιδεύτηκαν την Πέμπτη. Όλοι ανασύρθηκαν από τον πάγο, και ένα αγόρι και ο πατέρας του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η περιφερειακή κυβέρνηση είπε ότι το αγόρι ήταν σε εντατική θεραπεία με σοβαρούς τραυματισμούς. «Ο πατέρας βρίσκεται στο νοσοκομείο με το παιδί», δήλωσε η Μαρίνα Βόλκοβα, η υφυπουργός Υγείας της Επικράτειας Καμτσάτκα. «Την προηγούμενη μέρα, πέταξαν από το Βλαδιβοστόκ».

Ξεχωριστές ομάδες τουριστών εγκατέλειψαν το σημείομε ασφάλεια και δεν αναφέρθηκαν περαιτέρω θύματα, δήλωσε το υπουργείο έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Το υπουργείο δήλωσε ότι είχε στείλει ένα ελικόπτερο με διασώστες, γιατρούς και ερευνητές στον χώρο. Η κατάρρευση του πάγου βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μια χιονοστιβάδα από ένα κοντινό ηφαίστειο μπορεί να έχει προκαλέσει κατάρρευση ενός μπλοκ πάγου, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή: BBC

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...