Ρωσία: Ένταση των εξοπλισμών

Διηπειρωτικός Πυρηνικός Πύραυλος της Ρωσίας RS-28 Sarmat
Φώτο Αρχείου / Διηπειρωτικός Πυρηνικός Πύραυλος της Ρωσίας RS-28 Sarmat / Πηγή: Russian Army

Η ιστοσελίδα sputniknews.gr αναδημοσίευσε συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της χώρας, Αλεξέι Κριβορούτσκο, στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda, αποκαλύπτοντας πως η ρωσική αμυντική βιομηχανία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το πολεμικό οπλοστάσιο της Ρωσίας.

Ο Ρώσος υπουργός μίλησε για την προμήθεια του ρωσικού ναυτικού με τους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon και ότι οι σειριακές προμήθειες των υπερηχητικών πυραύλων προς το ρωσικό ναυτικό θα ξεκινήσουν το 2022, ύστερα από την ολοκλήρωση των μέχρι τώρα επιτυχημένων δοκιμών.

Δήλωσε επίσης πως οι δοκιμαστικές πτήσεις του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat (ICBM) θα ξεκινήσουν σύντομα και ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ασχολείται με το ζήτημα της αύξησης των αγορών των μαχητικών πέμπτης γενιάς Su-57, για τις αεροδιαστημικές δυνάμεις της χώρας. Μίλησε επίσης για τη δημιουργία νέων ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του τανκ T-14 Armata, πολεμικών οχημάτων που βασίζονται σε αυτό, καθώς και θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και Howitzers που θα ολοκληρωθεί το 2022.

Το κυνήγι των εξοπλισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσίας και Κίνας, τίποτε καλό δεν προδικάζει για τους λαούς.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, παίζει με τη φωτιά του πολέμου στο έδαφος των οξυμένων ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα και της κλιμάκωσης της μεταξύ τους επιθετικότητας. Οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής είναι μεγάλοι τόσο από την ανανέωση και διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις όσο και από τις υπέρογκες δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του για την αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και η βάση της Σούδας, που αποτελούν πολεμικά ορμητήρια ενάντια σε γειτονικούς λαούς.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...