Ρωσία: Επιβατηγό αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ εντοπίσθηκε με σώους όλους τους επιβαίνοντες

Ένα ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος An-28 που χάθηκε νωρίτερα σήμερα από τα ραντάρ στην περιοχή Τομσκ της Σιβηρίας εντοπίσθηκε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι (τοπική ώρα από ένα ελικόπτερο, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, με την επισήμανση ότι «οι επιβάτες είναι ζωντανοί»

«Το αεροσκάφος εντοπίσθηκε», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων , επισημαίνοντας ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 19 άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS το αεροσκάφος πραγματοποίησ ανώμαλη προσγείωση και η κύρια αιτία ήταν ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας ο κινητήρας του, ενώ το αεροπλάνο προσπαθούσε να πάρει ύψος.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκδοχή, την ώρα που το αεροσκάφος έπαιρνε ύψος σταμάτησε ο κινητήρας του. Το πλήρωμα πήρε την απόφαση να αναζητήσει κάποιο σημείο για να προσγειωθεί το αεροσκάφος», ανέφερε η πηγή. Το ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος An-28 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του σήμερα από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι με προορισμό την πόλη Τομσκ, εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την πόλη Κολπάσεβο, και λίγο αργότερα εντοπίσθηκε το σημείο που πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση.

Οι επιβαίνοντες τραυματίσθηκαν ελαφρά και υπέστησαν ψυχολογικό σοκ, ενώ ο πιλότος έσπασε το πόδι του. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της πόλης Τομσκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...