Ρωσία: Επτά οι νεκροί σε δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στα Ουράλια

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στα Ουράλια όρη στη Ρωσία, οι οποίες έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και έχουν αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Οι πυρκαγιές είναι συνήθεις το τέλος της άνοιξης και το καλοκαίρι σε όλα τα αχανή δάση της Ρωσίας και τις χορταριασμένες στέπες αλλά μερικές από αυτές δημιουργούν υποψίες για «αμέλεια».

«Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή του Κουργκάν και 14 έχουν τραυματισθεί» μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών.

Οι ανακριτικές αρχές στο Κουργκάν έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ και πιο νότια, στην περιφέρεια Τιουμέν, επίσης στα Ουράλια, βόρεια του Κουργκάν. Οι αρχές κατάφεραν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής να περιορίσουν πυρκαγιά σε αποθήκη πυρίτιδας, λόγω της οποίας εκκενώθηκε ένα μικρό χωριό στην περιοχή Σβερντλόφσκ.

Το υπουργείο εκτάκτων καταστάσεων της περιφέρειας επεσήμανε ότι άλλες 53 πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται, έχοντας καταστρέψει περισσότερα από 330.000 στρέμματα δάσους.

Το TASS μετέδωσε ότι περισσότερα από 540.000 στρέμματα (209 τετραγωνικά μίλια) δασών εξακολουθούσαν να καίγονται στην περιοχή του Σβερντλόφσκ σήμερα, και περίπου 4.800 άτομα να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...