Ρωσία: Η «αντιρωσική υστερία» δεν επιτρέπει στις ΗΠΑ να είναι αντικειμενικές σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η συνεχιζόμενη αντιρωσική υστερία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπει στους αξιωματούχους των ΗΠΑ να δουν αντικειμενικά την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Με προσοχή παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, στις 16 Φεβρουαρίου σε συνέντευξή του στο CNN. Ο αξιωματούχος προσπάθησε για άλλη μια φορά να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι διαδίδει παραπληροφόρηση για την κατάσταση στην Ουκρανία”, έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook η πρεσβεία. “Είναι προφανές ότι η αντιρωσική υστερία που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπει στους Αμερικανούς συναδέλφους να δουν τα πράγματα αντικειμενικά. Ο ισχυρισμός για το αναπόφευκτο της ρωσικής επίθεσης συνεχίζεται”.

«Έφτασαν στο σημείο την παραμονή της συνέντευξης του Ned Price, το CNN, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης από το Κίεβο, ξεκίνησε με αντίστροφη μέτρηση για την ψεύτικη εισβολή, που διέδιδε το τηλεοπτικό κανάλι πως είχε προγραμματιστεί για το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου», σημείωσε η πρεσβεία.

Η πρεσβεία κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ «να σταματήσει να τροφοδοτεί τη «μιλιταριστική οργή» των δημοσιογράφων και να επικεντρωθεί σε πραγματικά σημαντικά ζητήματα διπλωματικής διευθέτησης της ενδοουκρανικής σύγκρουσης».

Ο Πράις είπε νωρίτερα ότι αντί να αποκλιμακώσει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov δήλωσε την Τρίτη ότι μονάδες της Νότιας και Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας που είχαν ολοκληρώσει τις ασκήσεις τους άρχισαν να φορτώνουν τον εξοπλισμό τους σε σιδηροδρομικές πλατφόρμες και μηχανοκίνητα οχήματα και κατευθύνονται προς τις βάσεις τους στις 15 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα , το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέβασε βίντεο με στρατιωτικό υλικό που φορτώνεται σε σιδηροδρομικές πλατφόρμες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...