Ρωσία: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα επιδεινώσει τη σύγκρουση

Παρέλαση στο Ντονέσκ το 2018 - Αποσχισθείς επαρχίες από την Ουκρανία
Φώτο Αρχείου / Παρέλαση στο Ντονέσκ το 2018 – Αποσχισθείς επαρχίες από την Ουκρανία / Πηγή: Andrew Butko

Στο φόντο της αυξανόμενης έντασης στην Ανατολική Ουκρανία, η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα επιδεινώσει τη σύγκρουση μεταξύ των ρωσόφωνων  και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Η παρέμβαση ήρθε σε απάντηση στον Βολόντίμιρ Ζελένσκι, Πρόεδρο της Ουκρανίας.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε, κατόπιν της τηλεφωνικής συνομιλίας με το ΓΓ της λυκοσυμμαχίας, Γένς Στόλτεμπεργκ, πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ο μοναδικός τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς.

«Αμφιβάλλουμε βαθύτατα για το ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία κατά κάποιο τρόπο να επιλύσει το εσωτερικό της πρόβλημα. Κατά την άποψή μας, θα επιδεινώσει την κατάσταση, επειδή μιλώντας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αγνοείται η γνώμη του κόσμου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ και πρόσθεσε: «Αν ρωτήσετε την γνώμη μερικών εκατομμυρίων ανθρώπων στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες, θα καταλάβετε ότι μια τέτοια ένταξη στο ΝΑΤΟ γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι βαθύτατα απαράδεκτη».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS, AFP)

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...