Ρωσία: Η FSB κατηγορεί το Κίεβο για τη δολοφονία της Ντούγκινα

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι ευθύνονται για το φόνο της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης του υπερεθνικιστή Ρώσου, Αλεξάντρ Ντούγκιν. Η Ουκρανία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η FSB αναφέρει πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979. Προσθέτει ότι η γυναίκα αυτή και η έφηβη κόρη της έφθασαν τον Ιούλη στη Ρωσία και πέρασαν ένα μήνα για να προετοιμάσουν την επίθεση, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο συγκρότημα και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Ντούγκινα.

Η εν λόγω γυναίκα παραβρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, πριν πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα και διαφύγει από τη Ρωσία στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.

Η Ντούγκινα και ο πατέρας της επρόκειτο να επιστρέψουν στη Μόσχα με το ίδιο αυτοκίνητο. Ομως ο Ντούγκιν, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης, τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει ξεχωριστά.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε τον φόνο της Ντούγκινα «ένα μοχθηρό, βίαιο έγκλημα».

Ο Αλ. Ντούγκιν τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία των ρωσόφωνων περιοχών, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας «ρωσικής αυτοκρατορίας», περιλαμβανομένης και της Ουκρανίας.

Η 30χρονη Ντούγκινα, δημοσιογράφος, είχε επίσης ταχθεί υπέρ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και είχε δηλώσει περήφανη που, τόσο η ίδια, όσο και ο πατέρας της είναι στόχος κυρώσεων από τη Δύση.

Οι αμερικανικές και οι βρετανικές αρχές επέβαλαν κυρώσεις στη Ντούγκινα για τη διασπορά «παραπληροφόρησης» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Ντούγκιν είναι στόχος κυρώσεων των ΗΠΑ ήδη από το 2015 για φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...