Ρωσία: Η «Gazprom» δεν μπορεί να εγγυηθεί την καλή λειτουργία του αγωγού «Nord Stream 1»

Σταθμός μεταφοράς φυσικού αερίου του Nord Stream
Σταθμός μεταφοράς φυσικού αερίου του Nord Stream

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου «Gazprom» δήλωσε σήμερα πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την καλή λειτουργία του αγωγού «Nord Stream 1», που εξυπηρετεί την Ευρώπη, λέγοντας ότι αδυνατεί να επιβεβαιώσει ότι θα ανακτήσει τη γερμανική τουρμπίνα που είχε σταλεί για επιδιόρθωση στον Καναδά.

«Η “Gazprom” δεν έχει στην κατοχή της κανένα έγγραφο που επιτρέπει στη “Siemens” να βγάλει από τον Καναδά τον κινητήρα της τουρμπίνας αερίου» που η Οτάβα λέει ωστόσο πως θέλει να επιστρέψει στο Βερολίνο, ανέφερε η «Gazprom» σε μια ανακοίνωση. «Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατό να εξαγάγουμε αντικειμενικό συμπέρασμα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κατάστασης σχετικά με τη λειτουργία με πλήρη ασφάλεια» του αγωγού, προσθέτει ο όμιλος.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της «Gazprom», σύμφωνα με την οποία δεν διαθέτει έγγραφα που δείχνουν ότι η «Siemens» έλαβε άδεια να φέρει από τον Καναδά μια τουρμπίνα αερίου για τον αγωγό «Nord Stream 1».

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις της “Gazprom”», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου και πρόσθεσε πως η «Siemens» ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο προγραμματισμού έτσι ώστε η μεταφορά και η ανάπτυξη να μπορέσουν να λάβουν χώρα το ταχύτερο δυνατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...