Ρωσία: Η Μόσχα εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά συμμάχου του Ναβάλνι

Διαδηλώσεις υποστηρικτών του Ναβάλνι

«Χοντραίνει» η αντιπαράθεση Ρωσίας με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ όπου επιχειρούν παρέμβαση στη διακυβέρνηση στη Ρωσία με αφορμή την υπόθεση «Ναβάλνι».

Στην εξέλιξη αυτής της αντιπαράθεσης, η Ρωσία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός από τους συμμάχους του Αλεξέι Ναβάλνι, του Λεονίντ Βολκόφ, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Θυμίζουμε πως η Μόσχα θεωρεί ότι συνεργάτες του Ναβαλνι είναι πράκτορες του ΝΑΤΟ.

Ο Βολκόφ έχει καλέσει τους Ρώσους να συγκεντρωθούν κοντά στα σπίτια τους αυτό το σαββατοκύριακο για μια διαμαρτυρία, με την αφορμή και του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου, να υψώσουν τα κινητά τους με αναμμένο τον φακό της συσκευής και να ανάψουν κεριά σε σχήμα καρδιάς για να κατακλύσουν με τις εικόνες αυτές τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες για να διαμαρτυρηθούν για την φυλάκιση του Ναβάλνι, ενός προβεβλημένου πολέμιου του Κρεμλίνου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι διώκεται για πολιτικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...