Ρωσία: Η Μόσχα θεωρεί πράκτορες του ΝΑΤΟ τους συνοδοιπόρους του Ναβάλνι

Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα
Φώτο Αρχείου / Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα βλέπει ως «πράκτορες επιρροής» του ΝΑΤΟ τα μέλη του «Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς» του οποίου ηγείται ο αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι που βρίσκεται στην φυλακή.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της στην σελίδα της στο Facebook, έγραψε ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν με τους συνοδοιπόρους του Ναβάλνι την Δευτέρα και τους έδωσαν οδηγίες για το πώς να διεξάγουν υπονομευτική δραστηριότητα στην Ρωσία.

«Όλα είναι πολύ τετριμμένα. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2021 στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Πολωνίας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε on-line συνάντηση με τον (Λεονίντ) Βολκόφ και τον (Βλαντίμιρ) Ασούρκοφ, στην οποία συμμετείχαν χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία. Αλλά στην ουσία πρόκειται για συνάντηση των χωρών του ΝΑΤΟ. Οι νατοϊκοί έδωσαν οδηγίες στην ‘αντιπολίτευση’, αλλά στην πραγματικότητα στους δικούς τους πράκτορες επιρροής, για το πώς θα διεξάγουν ‘πιο πονηρά’ την υπονομευτική τους δραστηριότητα», επεσήμανε η Ζαχάροβα στην ανάρτησή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...