Ρωσία – Ισραήλ: Η Μόσχα επιμένει στις σχέσεις Ζελένσκι με τους ακροδεξιούς

Στις κατηγορίες του έναντι του Ισραήλ περί υποστήριξης των Ουκρανών νεοναζιστών επανήλθε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ οξύνοντας περαιτέρω την ένταση με την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζονται «αντι-ιστορικές» οι πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ και πως «εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο». Επαναλαμβάνεται επίσης ότι η εβραϊκή καταγωγή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αποκλείει την διακυβέρνηση της Ουκρανίας από νεοναζιστές επισημαίνοντας πως «ο αντισημιτισμός στην καθημερινή ζωή και την πολιτική δεν σταματά αλλά αντίθετα θρέφεται στην Ουκρανία».

Προχτές ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ είχε δηλώσει με αφορμή τις δηλώσεις του Ρώσου ομολόγου του περί της εβραϊκής καταγωγής του Αδόλφου Χίτλερ,πως το να ισχυρίζεται κανείς ότι ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής είναι σαν να λέει ότι οι Εβραίοι αυτοκτόνησαν και το να κατηγορείς τους Εβραίους ότι είναι αντισημίτες αποτελεί «το μέγιστο επίπεδο ρατσισμού». Είχε μάλιστα απαιτήσει από τον Λαβρόφ να ζητήσει συγνώμη.

Δείτε ακόμα...