Όπως ανακοινώθηκε τόσο από τον επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη, Ράστεμ Ουμέροφ, όσο και από τον επικεφαλής της ρωσικής, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με αναλογία 1.000 – 1.000.
Σε δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος των «συνομιλιών», ο Μεντίνσκι επίσης ανέφερε ότι η Ρωσία «έλαβε υπόψη» το αίτημα της Ουκρανίας για συνάντηση μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθώς και ότι τις επόμενες μέρες «η κάθε πλευρά θα παρουσιάσει λεπτομερώς το όραμα της για μια πιθανή μελλοντική κατάπαυση του πυρός».
Όπως γράφεται ύστερα από την κατάθεση των ιμπεριαλιστικών «οραμάτων» θα ακολουθήσει πιθανά μια νέα συνάντηση.
Σε δήλωση του ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φινταν, ισχυρίστηκε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για νέα συνάντηση και πως «η σημερινή μέρα είναι σημαντική για την παγκόσμια ειρήνη».
Με ανάρτηση του στο Χ ο Ζελένσκι δίνοντας τον τόνο των… «απευθείας» συνομιλιών γνωστοποίησε ότι σχετικά με αυτές οι ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας, συνομίλησαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Επέλεξε να προτάξει ξανά, κάτι που άλλωστε συνεχώς επισημαίνει και ο λεγόμενος «Συνασπισμός των Προθύμων» (δεν συμμετέχουν προς το παρών οι ΗΠΑ) ότι «Η θέση μας είναι ότι εάν οι Ρώσοι απορρίψουν μια πλήρη και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των δολοφονιών, πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρές κυρώσεις. Η πίεση στη Ρωσία πρέπει να διατηρηθεί μέχρι η Ρωσία να είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο».
Την ίδια στιγμή αναπαράγονται δημοσιεύματα που τροφοδοτούνται από σχετικές δηλώσεις του Τραμπ αλλά και του εκπροσώπου τύπου του Κρεμλίνου ότι υπάρχει πιθανότητα για «συνομιλία» μεταξύ Πούτιν και Τραμπ.



