Ρωσία: Καταχωρήθηκε το πρώτο παγκοσμίως εμβόλιο κατά του κορονοϊού για ζώα

Ανακοινώθηκε από τη Ρωσία η πρώτη καταχώριση, παγκοσμίως, εμβολίου κατά του κορονοϊού για ζώα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο, παγκοσμίως, κατά του κορονοϊού για ζώα, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εποπτική Αρχή Rosselkhoznadzor, σήμερα, Τετάρτη. Το νέο αυτό εμβόλιο, το οποίο έχει λάβει το όνομα Carnivac-Cov, αναπτύχθηκε από το Ομοσπονδιακό Κέντρο για την Υγεία των Ζώων. Από τις κλινικές δοκιμές που έγιναν, πριν από την καταχώριση, δεν εμφάνισε καμία παρενέργεια.

«Σκυλιά, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, αλεπούδες κι άλλα ζώα συμπεριελήφθησαν στις κλινικές δοκιμές για του Carnivac-Cov, που άρχισαν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Τα αποτελέσματα των τεστ μας επιτρέπουν να καταλήξουμε στο ότι το εμβόλιο είναι αβλαβές για τα ζώα και έχει μεγάλη ανοσολογική απόκριση, με αντισώματα κατά του κορονοϊού να αναπτύσσονται στο 100% των περιπτώσεων» σημείωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

Σύμφωνα με την εποπτική Αρχή, η μαζική παραγωγή του φαρμακευτικού σκευάσματος θα αρχίσει εντός Απριλίου.

Είναι αρκετές οι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά του. Στις χώρες που ενδιαφέρονται συμπεριλαμβάνεται η Πολωνία, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και η Σιγκαπούρη.

Υπενθυμίζεται πως είναι εκατομμύρια τα μινκ -μεταξύ άλλων- που έχουν θανατωθεί στην Ευρώπη, μετά την επιβεβαίωση πως έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Πηγή: sputnik.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...