Ρωσία: Καταγγελίες για δολοφονίες και βασανισμούς Ρώσων αιχμαλώτων

Δημοσίευμα των «New York Times» για το video με σφαγή Ρώσων αιχμαλώτων και τραυματιών από ουκρανικές δυνάμεις

Καταγγελίες για δολοφονίες και βασανισμούς αιχμαλώτων στρατιωτών της από τους Ουκρανούς κάνει η Ρωσία. 

Οι «New York Times» έγραψαν προχτές ότι επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα βίντεο με σφαγή Ρώσων αιχμαλώτων και τραυματιών από ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίοι έπεσαν σε ενέδρα κατά την αποχώρησή τους από το Κίεβο.

Ενας μισθοφόρος από τη Δανία που πολεμούσε στο πλευρό της Ουκρανίας μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για δολοφονίες αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτών από τον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με το δανέζικο τηλεοπτικό κανάλι TV2.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε τη ματαίωση από το Κίεβο μιας νέας ανταλλαγής αιχμαλώτων, ενώ η λίστα ανταλλαγής είχε μειωθεί επανειλημμένα από την ουκρανική πλευρά, κάτι που υποδεικνύει ότι «δεν είναι όλα εντάξει» με τους στρατιώτες της Ρωσίας. Η ανταλλαγή αιχμαλώτων που είχε προγραμματιστεί για τις 6 Απρίλη δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω υπαιτιότητας της ουκρανικής πλευράς. Αρχικά είχε συμφωνηθεί η λίστα για την ανταλλαγή 251 στρατιωτικών, αλλά στο τελευταίο στάδιο μειώθηκε σε 38 άτομα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμ. Πεσκόφ, μιλώντας στο «Sky News», παραδέχθηκε ότι η Ρωσία έχει υποστεί μεγάλες απώλειες στις μάχες.«Εχουμε σημαντικές απώλειες στρατευμάτων, και είναι μια μεγάλη τραγωδία για μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον τελευταίο επίσημο απολογισμό, στις 25 Μάρτη, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε 1.351 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες και 3.825 τραυματίες, ενώ το Κίεβο και οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για πολλαπλάσιες ρωσικές απώλειες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...