Ρωσία: Κατέρριψε 14 drone και 8 ρουκέτες MLRS

Υπουργείο Άμυνας Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Άμυνας Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα / Πηγή: unsplash / Φωτογράφος: Alexander Awerin

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως κατέστρεψε στη διάρκεια της νύχτας 14 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) στις περιφέρειες του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ, που συνορεύουν με την Ουκρανία. Μία ώρα αργότερα με νέα ανακοίνωση ενημέρωνε ότι καταρρίφθηκαν επίσης 8 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από πολλαπλό Εκτοξευτή Πυραύλων (MLRS) των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο το ρωσικό έδαφος πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου στη Ρωσία και στις οποίες ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να θριαμβεύσει για μια νέα εξαετή θητεία.

«Στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, εμποδίσθηκαν απόπειρες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τοποθεσιών στο ρωσικό έδαφος», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Συνολικά «14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (11) και αυτή του Κουρσκ (3)», διευκρίνισε.

Χθες, Τετάρτη, δεκάδες ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στοχοθετήσει ρωσικές περιφέρειες επιτιθέμενα κυρίως σε ενεργειακές υποδομές.

Από πέρυσι ο ουκρανικός στρατός έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Ρωσίας, πλήττοντας όλο και πιο μακριά μέσα στο ρωσικό έδαφος για να απαντήσει στις επιθέσεις της Μόσχας εναντίον του δικού του εδάφους.

Δείτε ακόμα...