Ρωσία: Κατέστρεψε τέσσερα ταχύπλοα με Ουκρανούς καταδρομείς στη Μαύρη Θάλασσα

Το καταδρομικό του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Μόσχα» (Moscwa D121)
Φώτο Αρχείου / Το καταδρομικό του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Μόσχα» (Moscwa D121)

Η Μόσχα έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ένοπλες δυνάμεις της κατέστρεψαν στη Μαύρη Θάλασσα τέσσερα ταχύπλοα στα οποία επέβαιναν ομάδες καταδρομέων της Ουκρανίας. Στη χερσόνησο της Κριμαίας και το Κουρσκ καταρρίφθηκαν και ουκρανικά drones.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, «στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας (…) αεροσκάφη της αεροπορίας ναυτικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν τέσσερα ταχύπλοα ‘Willard Sea Force’ αμερικανικής κατασκευής (που μετέφεραν) αποβατικές ομάδες των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κινούμενα προς την κατεύθυνση» του ακρωτηρίου Ταρχάνχουτ, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου της Κριμαίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram.

Νωρίτερα σήμερα, η ίδια πηγή ανέφερε πως καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ουκρανικά drones στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας και της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία στα δυτικά.

Την περασμένη Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως καταστράφηκαν τέσσερα ταχύπλοα του ουκρανικού στρατού τα οποία μετέφεραν συνολικά 50 μέλη των ειδικών δυνάμεων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την 24η Αυγούστου, η Ουκρανία ανακοίνωνε πως διεξήγαγε σπάνια επιτυχή επιχείρηση καταδρομέων στη χερσόνησο της Κριμαίας, που σύμφωνα με το Κίεβο σκότωσαν Ρώσους στρατιωτικούς, ύψωσαν την ουκρανική σημαία και αποχώρησαν χωρίς απώλειες, επιχείρηση κυρίως συμβολικής σημασίας στη χερσόνησο που η Μόσχα θεωρεί απαραβίαστη, την ημέρα της ουκρανικής ανεξαρτησίας.

Την 22η Αυγούστου, η Ρωσία ανακοίνωνε πως «καταστράφηκε» ταχύπλοο που μετέφερε μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Φιδονήσι, καθώς και πλοίο «αναγνώρισης» σε περιοχή όπου βρίσκονται «ρωσικές εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου» στη Μαύρη Θάλασσα.

Και κατάρριψη drone

Ταυτόχρονα, καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ουκρανικά drones στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας και της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία στα δυτικά.

Περί τη 01:00 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], «ουκρανικά UAVs καταστράφηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας και πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μέσω Telegram.

Το Σάββατο, η Μόσχα ανέφερε πως κατέστρεψε τρία ναυτικά drones που είχαν στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας στο στενό του Κερτς, έργο στρατηγικής σημασίας που είχε ήδη γίνει στόχος επιθέσεων το καλοκαίρι.

Ενώ στην περιφέρεια Κουρσκ, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης Ρομάν Σταροβόιτ ανέφερε πως την Παρασκευή «δυο ουκρανικά drones» έπληξαν την πόλη Κουρτσάτοφ, προκαλώντας ζημιές σε δημόσιο κτίριο και σε πολυκατοικία. Ο κ. Σταροβόιτ έκανε λόγο για νέα επίθεση χθες Κυριακή, χωρίς θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...