Ρωσία: Κάθειρξη 12 ετών σε 65χρονη Ρωσίδα με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ουκρανίας

Κριμαία

Δικαστήριο στην Κριμαία επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών στην Ρωσίδα Γκαλίνα Νταβγκαπόλαγια, με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Η ηλικίας 65 ετών γυναίκα κατηγορείται ότι συγκέντρωνε και διαβίβαζε πληροφορίες στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για τη μοίρα αεροπορίας του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Η ετυμηγορία εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου, αλλά το δικαστήριο της πολύς Σεβαστούπολης της Κριμαίας, δεν την είχε ανακοινώσει δημόσια μέχρι σήμερα που την κοινοποίησε στην ιστοσελίδα του.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, η Νταβγκαπόλαγια είχε προφυλακιστεί. Στις αρχές του έτους η FSB την μετέφερε στην Μόσχα όπου ακολούθησαν οι ανακριτικές διαδικασίες.

Από την πλευρά της Ουκρανίας, η Λουντμίλα Ντενίσοβα, συνήγορος της Βουλής, δήλωσε ότι η υπόθεση κατά της Νταβγκαπόλαγια ήταν κατασκευασμένη και απηύθυνε «έκκληση στη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να αυξήσει τις πιέσεις στη Ρωσία για να απελευθερώσει το συντομότερο δυνατό όλους τους παράνομα κρατούμενους πολίτες της Ουκρανίας και να σταματήσει να ασκεί εναντίον τους τρομοκρατία».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...