Ρωσία: Κολομβιανός που πολέμησε στον ουκρανικό στρατό καταδικάστηκε σε 28 χρόνια κάθειρξη

Ένας Κολομβιανός υπήκοος καταδικάστηκε σήμερα σε 28 χρόνια κάθειρξης από ρωσικό δικαστήριο, με την κατηγορία ότι πολέμησε με τον ουκρανικό στρατό ως μισθοφόρος, ιδίως στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ.

Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως Πάμπλο Πουέντες Μπόρχες, κατηγορήθηκε για «μισθοφόρους», «παράνομη διέλευση συνόρων» και «λαθρεμπόριο όπλων και πυρομαχικών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της περιοχής του Κουρσκ.

Κατηγορήθηκε επίσης για «τρομοκρατική ενέργεια», ένα σοβαρό αδίκημα, «κρίθηκε ένοχος» και «καταδικάστηκε σε 28 χρόνια φυλάκιση», πρόσθεσε η πηγή.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η Ρωσία έχει επιβάλει βαριές ποινές σε ξένους πολίτες που κατηγορούνται ότι πολεμούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ως μισθοφόροι, κάτι που τιμωρείται από τη ρωσική νομοθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...