Ρωσία: Με διάταγμα Πούτιν αυξάνονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα για την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας από το 1,9 στα 2,04 εκατομμύρια άτομα, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται στον έβδομο μήνα.

Το διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο το στρατιωτικό προσωπικό με την προσθήκη των 137.000 στρατιωτικών θα φθάσει το 1,15 εκατομμύριο άτομα, θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου.

Η τελευταία φορά που ο Πούτιν ανακοίνωσε το μέγεθος του ρωσικού στρατού ήταν τον Νοέμβριο του 2017, όταν ο αριθμός του μάχιμου προσωπικού έφθανε το 1,01 εκατομμύριο στο σύνολο του δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων στο οποίο περιλαμβάνονταν το μη μάχιμο προσωπικό και το οποίο έφθανε το 1,9 εκατομμύρια άτομα.

Το διάταγμα του Πούτιν δεν αναφέρει πώς θα επιτευχθεί η αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά δίνει εντολή στην κυβέρνηση να διαθέσει τα αντίστοιχα κονδύλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν έχει ήδη υπογράψει διάταγμα με το οποίο αυξάνεται ο αριθμός των μισθοφόρων στρατιωτικών σε όλους του κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, ενώ παράλληλα, επαγγελματίες οπλίτες θα μπορούν να κατατάσσονται και άνθρωποι μικρότεροι των 18 ετών που δεν έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική τους θητεία.

Σύμφωνα με έγκυρη ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, η Ρωσία διέθετε 900.000 ενεργό στρατιωτικό προσωπικό στις αρχές του τρέχοντος έτους και εφεδρείες 2 εκατομμυρίων ατόμων με θητεία εντός της τελευταίας πενταετίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, NovayaGazeta.Europe

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...