Ρωσία: Με τον Σέρβο πρόεδρο Βούτσιτς θα συναντηθεί σήμερα ο Πούτιν

Αλεξάντερ Βούτσιτς, Πρόεδρος Σερβίας σε συνάντηση στη Μόσχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, Πρόεδρο της Ρωσίας
Φώτο Αρχείου / Αλεξάντερ Βούτσιτς, Πρόεδρος Σερβίας σε συνάντηση στη Μόσχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, Πρόεδρο της Ρωσίας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν υποδέχεται σήμερα στο Σότσι τον Σέρβο ομόλογό του Αλ. Βούτσιτς.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμ. Πεσκόφ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εστιάσουν σε ζητήματα διμερούς συνεργασίας αμοιβαία επωφελούς και μίλησε για πολύ σημαντικές συνομιλίες με τον συγκεκριμένο «σύμμαχο και φίλο» της χώρας του.

Ο Βούτσιτς σε συνέντευξή του πριν αναχωρήσει για Μόσχα είπε ότι «η Σερβία αναπτύσσεται με τεράστια ταχύτητα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε ειρήνη και σταθερότητα», προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό σεβόμαστε όσους σέβονται την κυριαρχία μας», και δήλωσε «ευγνώμων» για τη στάση της Ρωσίας στο θέμα του Κοσόβου.

Επίσης αναφέρθηκε σε επενδύσεις που θα συζητηθούν και στις σημερινές συνομιλίες, και ότι το Βελιγράδι εξετάζει τη δημιουργία μονάδας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας σε συνεργασία με τον ρωσικό κολοσσό «Rosatom», προσθέτοντας ότι «χρειάζονται πρόσθετες διαβουλεύσεις με τους Ρώσους εταίρους μας για τη μελλοντική μας συνεργασία».

Σε χτεσινό του διάγγελμα ο Βούτσιτς εξέφρασε ανησυχία για την υπογεννητικότητα, αναφέροντας πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι ως έθνος εξαφανιζόμαστε», και ανακοίνωσε διάφορα μέτρα, όπως χορήγηση εφάπαξ ποσού στα ζευγάρια που θα αποφασίσουν να αποκτήσουν παιδί.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...