Ρωσία: Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν στη ρωσική ’Απω Ανατολή

Πηγή: Ria Novosti

Ενώ δυναμώνει η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ταϊβάν αντίστοιχα, η Μόσχα ξεκίνησε σήμερα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή αρκετών συμμαχικών χωρών, μεταξύ των οποίων η Κίνα αλλά και η Ινδία.

Τα γυμνάσια, με την επωνυμία Vostok 2022, πραγματοποιούνται έως τις 7 Σεπτεμβρίου στη ρωσική ’Απω Ανατολή.

Τα γυμνάσια ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με ελιγμούς μαχητικών αεροπλάνων, μετακινήσεις μονάδων αντιαεροπορικής μάχης και προσομειώσεις αποναρκοθέτησης στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας.

«Τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πρέπει να εκπαιδευθούν στην αναχαίτιση αεροπορικών στόχων (…) και να διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα σε χερσαίους στόχους», ανέφερε το υπουργείο ’Αμυνας σε μια ανακοίνωση. Δημοσιοποίησε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν κυρίως στρατιωτικά αεροπλάνα να απογειώνονται και να πετούν σε σχηματισμό, καθώς και αντιαεροπορικά οχήματα Pantsir-S1 ενώ εκτελούν στρατιωτικούς ελιγμούς.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, τουλάχιστον 50.000 στρατιώτες, περισσότερα από 5.000 κομμάτια οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού, εκ των οποίων 140 αεροσκάφη και 60 πολεμικά σκάφη και σκάφη υποστήριξης θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια. Στρατιώτες από αρκετές γειτονικές ή συμμαχικές προς τη Ρωσία χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Συρία, η Ινδία και η Κίνα, συμμετέχουν σε αυτά.

Επιβεβαιώνοντας στα μέσα Αυγούστου τη συμμετοχή της στα γυμνάσια, η Κίνα είχε πει πως η παρουσία της δεν έχει «καμία σχέση με την τρέχουσα κατάσταση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...