Ρωσία: Ναυπηγείται το πρώτο πλοίο εφοδιασμένο με τεχνολογία Stealth

Σχέδιο της κορβέτας που συμφωνήθηκε να πληρώσει η Ελλάδα και να παραχθεί για τις ανάγκες φύλαξης του αγωγού East Med
Σχέδιο της κορβέτας που συμφωνήθηκε να πληρώσει η Ελλάδα και να παραχθεί για τις ανάγκες φύλαξης του αγωγού East Med / Πηγή: ONYX

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Ρωσία η διαδικασία ναυπήγησης του πρώτου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τεχνολογία χαμηλής παρατηρησιμότητας stealth σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία κάνει δύσκολα αντιληπτό από τα ραντάρ το οποιοδήποτε πλοίο.

H καρίνα της τελευταίας τεχνολογίας κορβέτας που φέρει την ονομασία «Μερκούριι» (Ερμής) έχει κατασκευαστεί πλήρως ενώ το σκάφος αναμένεται να ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τον επόμενο χρόνο, όπως δήλωσαν δύο ανώνυμες πηγές της ναυπηγοκατασκευαστικής βιομηχανίας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το πολεμικό αυτό πλοίο θα εξοπλισθεί με πυραύλους κρούζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυροβόλα, ενώ θα είναι σε θέση να εντοπίζει και να καταστρέφει υποβρύχια.

Η Ρωσία έχει εφαρμόσει την τεχνολογία stealth σε κάποια από τα πολεμικά της πλοία, αλλά τα πλοία αυτά δεν είναι πλήρως εξοπλισμένα. Η κορβέτα «Μερκούριι» θα διαθέτει την τεχνολογία που θα απορροφά τα ραδιοκύματα και ένα ειδικό σχήμα με ελάχιστες προεξοχές με ανοίγματα στην επιφάνεια της, ενώ θα συνδυάζει διάφορα υλικά και μια ειδική βαφή.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...