Ρωσία: Νέα ουκρανική επίθεση με drone σε διυλιστήριο

Άλλη μία επίθεση με drone της Ουκρανίας κατά διυλιστηρίου στην Ρωσία συμειώθηκε χθες. Οι Αρχές της περιφέρειας Κρασναντάρ ανακοίνωσαν ότι η επίθεση των Ουκρανών προκάλεσε πυρκαγιά και το θάνατο ενός ανθρώπου πιθανόν λόγω καρδιακής ανακοπής.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε οκτώ περιοχές της χώρας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν αντίστοιχα 35 και 14 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 35 drones» στις περιφέρειες της Μόσχας, Μπιέλγκοροντ, Καλούγκα, Αριόλ, Ραστόφ, Γιαράσλαβ, Κουρσκ και Κρασναντάρ, την τρίτη και τελευταία ημέρα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως καταστράφηκαν πάνω από 14 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Οδησσού, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε αγροτοβιομηχανικές εγκαταστάσεις και άλλα κτήρια.

Πηγή: cnn

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...