Ρωσία: Νέες συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Ναβάλνι

Μόσχα, Ρωσία
Φώτο Αρχείου / Μόσχα, Ρωσία / Πηγή: Eurokinissi

Νέες διαδηλώσεις στις 31 Ιανουαρίου σε όλη τη Ρωσία, με αίτημα την απελευθέρωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που στηρίζουν οι δυτικές κυβερνήσεις, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 30 ημερών επειδή παραβίασε τους όρους αναστολής ποινής που του είχε επιβληθεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι υποστηρικτές του Ρώσου αντιπολιτευόμενου που ισχυρίζεται .

Ο Λεονίντ Βολκόφ, αρμόδιος για τα περιφερειακά γραφεία της οργάνωσης του Ναβάλνι, κάλεσε σε συγκεντρώσεις την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, γιατί όπως έγραψε στο Telegram «στις 2 Φεβρουάριο ο Αλεξέι θα έχει δικαστήριο» και «όσο πιο κοντά θα είμαστε την ημέρα της δίκης τόσο πιο ηχηρά θα ακουστεί το αίτημά μας».

Στις 23 Ιανουαρίου, στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον Αλεξέι Ναβάλνι που πραγματοποιήθηκαν σε 90 και πλέον πόλεις της Ρωσίας, συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του. Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 3.000 διαδηλωτές.

Πούτιν: Παράνομες και επικίνδυνες οι διαμαρτυρίες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην on-line συνάντηση που έχει σήμερα με φοιτητές πανεπιστημίου, χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες για την απελευθέρωση του Ναβάλνι παράνομες και επικίνδυνες.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται ο Ρώσος πρόεδρος είπε : «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγάζουν μπροστά τους ανήλικους. Έτσι ενεργούν οι τρομοκράτες, όταν μπροστά βάζουν τις γυναίκες και τα παιδιά. Εδώ βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχε λίγος κόσμος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...