Ρωσία: Ο κυβερνήτηςτου Μπέλγκοροντ προτείνει στους κατοίκους να εκκενώσουν περιοχή

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, μια ρωσική περιοχή που είναι στόχος εντεινόμενων ουκρανικών βομβαρδισμών, παρότρυνε σήμερα σε όσους κατοίκους της πρωτεύουσας της περιφέρειας το επιθυμούν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Από σήμερα, είμαστε έτοιμοι να σας μεταφέρουμε στο Στάρι Οσκόλ και στο Γκουμπκίν (σ.σ. τοποθεσίες πιο μακριά από τα σύνορα), όπου θα βρίσκεστε σε πολύ άνετες συνθήκες, σε ζεστά και ασφαλή δωμάτια», ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, απευθυνόμενος στους 300.000 και πλέον κατοίκους του Μπέλγκοροντ.

Νωρίτερα οι αρχές του Μπέλγκοροντ κάλεσαν για πρώτη φορά τους κατοίκους να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους ώστε να προστατευθούν από ενδεχόμενο σπάσιμο τζαμιών εξαιτίας των ουκρανικών βομβαρδισμών που πολλαπλασιάζονται.

«Οι διασώστες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων συνιστούν να κολλήσουμε ταινίες στα παράθυρα. Είναι ένας καλός τρόπος να προστατευθεί κάποιος από το ωστικό κύμα της έκρηξης: το γυαλί δεν σπάει σε μικρά κομμάτια», ανέφερε ο Δήμος της πόλης.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι αρχές αποφάσισαν ήδη αυτή την εβδομάδα να μεταθέσουν το άνοιγμα των σχολείων στην πόλη από τις 9 στις 19 Ιανουαρίου.

Ουκρανικά πλήγματα προκάλεσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο πάνω από 25 θανάτους στο Μπέλγκοροντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...