Ρωσία: Οξύνεται η αντιπαράθεση της Wagner με τη στρατιωτική ηγεσία

Ο ιδρυτής της ρωσικής, μισθοφορικής οργάνωσης Wagner κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να ασκήσουν πιέσεις στον στρατό της χώρας τους ώστε να δώσει πυρομαχικά στους άνδρες του, μια πρωτοφανής έκκληση η οποία καταδεικνύει το μέγεθος της έντασης μεταξύ της οργάνωσης και του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν κατηγορεί εδώ και ημέρες τη διοίκηση του ρωσικού στρατού ότι δεν δίνει πυρομαχικά στους μισθοφόρους της Wagner, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάληψη της πόλης Μπάχμουτ στην ανατολική Ουκρανία.

Σήμερα μάλιστα δημοσίευσε αποκρουστικές φωτογραφίες με πτώματα δεκάδων μαχητών του που σκοτώθηκαν όπως είπε επειδή δεν είχαν πυρομαχικά.

«Υπάρχουν όλμοι. Αλλά πρέπει οι πολιτικάντηδες, τα καθάρματα, τα απορρίμματα να βάλουν την υπογραφή τους» ώστε να μας παραδοθούν, υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις αυτές του Πριγκόζιν αποτελούν νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Wagner και του ρωσικού στρατού, η οποία γίνεται ολοένα και πιο εμφανής τις τελευταίες εβδομάδες.

Την Τρίτη ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον Ρώσο υπουργό Αμυνας, Σ. Σοϊγκού και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Β. Γκερασίμοφ, για «προδοσία» επειδή στερούν από τη Wagner τα πυρομαχικά που ζητεί και υφίσταται «εκατοντάδες απώλειες» κάθε ημέρα.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας απάντησε αναφέροντας σε ανακοίνωσή του τον αριθμό των πυρομαχικών που έχουν δοθεί στις «μονάδες επίθεσης εθελοντών», όπως αποκαλεί τη Wagner.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...