Ρωσία – Ουκρανία: Άρση των «αντιτρομοκρατικών» μέτρων ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ

Από το video που δημοσιοποίησε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας με την εκκαθάριση των Ουκρανών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής του Μπέλγκοροντ δήλωσε σήμερα ότι ήρθησαν τα «αντιτρομοκρατικά μέτρα» που είχε ο ίδιος επιβάλει μετά την επίθεση που δέχθηκε η περιοχή από σαμποτέρ που εισέβαλλαν από την Ουκρανία.

«Η απόφαση ελήφθη για να ανακληθεί το νομικό καθεστώς της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην επικράτεια της περιοχής του Μπέλγκοροντ» έγραψε ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτηση του στο Telegram.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε σε χωριό της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ και άλλοι τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις των εισβολέων.

«Από τα χέρια του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκε ένας άμαχος στο χωριό Κοζίνκα» έγραψε ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ, σε ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram.

Το χωριό Κοζίνκα είναι ένα από τα τέσσερα χωριά στην περιοχή Γκραϊβορόν, στα οποία εισέβαλαν σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά ένοπλες ομάδες μαχητών από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Γκλαντκόφ, η σύζυγός του αμάχου νοσηλεύεται με τραύματα στο νοσοκομείο. Εκτός από τους 12 τραυματίες που ανέφερε ο Γκλαντκόφ, μια 82χρονη συνταξιούχος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των κατοίκων των τεσσάρων χωριών.

Τρία χωριά χωρίς ρεύμα στην επαρχία Κουρσκ

Τρία χωριά στην επαρχία Κουρσκ της Ρωσίας, που συνορεύει με την Ουκρανία, έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση σήμερα, αφού ένα μη επανδρωμένο, τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος έριξε εκρηκτικά σε έναν υποσταθμό, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης.

«Τα συνεργεία επισκευής ανέλαβαν τις εργασίες επιδιόρθωσης. Κανείς από τους κατοίκους δεν τραυματίστηκε», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης Ρομάν Σταροβόιτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters,BBC

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...