Ρωσία – Ουκρανία: Διακόπηκαν και θα συνεχιστούν αύριο οι συνομιλίες

Αύριο θα συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας που ξεκίνησαν νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Έγινε μια τεχνική παύση στις διαπραγματεύσεις μέχρι αύριο. Για πρόσθετη εργασία στις υποομάδες εργασίας και για αποσαφήνιση των επιμέρους ορισμών. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντόλιακ. Είπε επίσης ότι ο τέταρτος γύρος πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και όχι διά ζώσης, με την ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα να βρίσκεται στο Κίεβο.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι τις χαρακτήρισε ως «δύσκολες συνομιλίες».

Τα τρία προηγούμενα στάδια διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκαν στη Λευκορωσία. Ένα από τα κύρια προβλήματα για τα οποία κατέστη δυνατή η επίτευξη κοινών συμφωνιών ήταν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στις εμπόλεμες ζώνες, αλλά ακόμη και αυτοί λειτουργούν κατά διαστήματα.

Η Ρωσία κατηγορεί τις φασιστικές ομάδες στην Ουκρανία ότι δεν επιτρέπουν τους πολίτες και τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες. Η Ουκρανία θεωρεί ότι οι πολίτες δε φεύγουν λόγω των βομβαρδισμών.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, CNN

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...