Ρωσία – Ουκρανία: Αυξάνεται η ένταση με στρατιωτικές ασκήσεις – προσομοιώσεις σύγκρουσης

Φωτό αρχείου – Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα / Πηγή: Sputnik

Η ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, με την εμπλοκή και των ΗΠΑ, αυξάνεται και πάλι επικίνδυνα, με τις δυο πλευρές να προχωρούν σε στρατιωτικές ασκήσεις, που αποτελούν στην ουσία προσομοιώσεις πολεμικής σύγκρουσης.

Το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας πραγματοποίησε ασκήσεις με βολές κατά στόχων στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας χρησιμοποιώντας το παράκτιο πυραυλικό αμυντικό σύστημα «Μπαστιόν», ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καθώς η Ουκρανία συμμετέχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις στην Ουκρανία, στις οποίες συμμετέχουν στρατεύματα των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, θα διαρκέσουν έως την 1η Οκτωβρίου. Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται μετά τα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια που διοργάνωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ρωσία και η Λευκορωσία και τα οποία θορύβησαν τη Δύση.

Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας πραγματοποίησε ασκήσεις εντοπισμού και καταστροφής θαλάσσιων στόχων κάνοντας χρήση του συστήματος «Μπαστιόν», ενός προηγμένου κινητού αμυντικού συστήματος που μπορεί να πλήξει στόχους στη θάλασσα και στόχους εδάφους, αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Πλάνα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας, δείχνουν μεραρχίες να εκτελούν πλήγματα με πυραύλους που τοποθετούνται σε φορτηγά. Τα πληρώματα τους έβαλαν από κεκαλυμμένες θέσεις και χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να εντοπίσουν μια προσομοιωμένη ομάδα εχθρικών πλοίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι το σύστημα «Μπαστιόν» μπορεί να πλήξει θαλάσσιους στόχους σε απόσταση 350 χιλιομέτρων (219 μιλίων) και χερσαίους στόχους σε απόσταση 450 χιλιομέτρων (281 μιλίων).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...