Ρωσία – Ουκρανία: Η στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να τερματισθεί στο «άμεσο μέλλον» δηλώνει ο Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ - Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

Η Μόσχα ελπίζει ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» θα μπορούσε να τερματιστεί στο άμεσο μέλλον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στη χθεσινή του συνέντευξη στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι «Sky News» όπου είπε ότι η Ρωσία ελπίζει πως «η επιχείρηση θα πετύχει τους στόχους της ή θα καταλήξει σε συνομιλίες μεταξύ ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας τις επόμενες ημέρες, στο άμεσο μέλλον».

Όταν ρωτήθηκε σήμερα αν θα μπορούσε πράγματι να είναι θέμα ημερών, ο Πεσκόφ είπε ότι «μιλάμε για το ορατό μέλλον». Μιλώντας για τους λόγους για τους οποίους γίνονται αυτές οι προβλέψεις, ισχυρίστηκε ότι «η επιχείρηση συνεχίζεται και οι στόχοι επιτυγχάνονται».

«Γίνεται ουσιαστικό έργο τόσο από τη στρατιωτική πλευρά, όσον αφορά την προώθηση της επιχείρησης, όσο και από την πλευρά των διαπραγματευτών που βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους Ουκρανούς ομολόγους τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πηγή: TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...