Ρωσία – Ουκρανία: Ο Πούτιν κατηγορεί τους Ουκρανούς ότι εμποδίζουν αμάχους να φύγουν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία εξελίσσεται βάσει σχεδίου και χρονοδιαγράμματος και επαίνεσε τους στρατιώτες του, χαρακτηρίζοντάς τους «ήρωες».

«Θέλω να πω ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση προχωρά αυστηρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το σχέδιο. Όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί έχουν επιτευχθεί» υποστήριξε, μία εβδομάδα αφότου η Μόσχα έστειλε τανκς και στρατιώτες στην Ουκρανία από βορρά, ανατολή και νότο.

Οι δηλώσεις του Πούτιν κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, οι οποίες μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, είχαν σκοπό να αντικρούσουν δηλώσεις από δυτικές κυβερνήσεις και υπηρεσίες πληροφοριών ότι η ρωσική εκστρατεία έχει βαλτώσει εξαιτίας προβλημάτων εφοδιασμού, λαθών τακτικής και της απροσδόκητα σθεναρής αντίστασης των Ουκρανών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι είχαν βασανίσει και σκοτώσει ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, ότι κρατούσαν ομήρους πολίτες ξένων χωρών και ότι χρησιμοποιούσαν «ανθρώπινες ασπίδες».

Δήλωσε πως όταν οι άμαχοι προσπαθούν να φύγουν τους πυροβολούν ελεύθεροι σκοπευτές, προκειμένου να τους αναγκάσουν να μείνουν.  «Μόνο ναζί πολεμούν έτσι», ανέφερε, επιμένοντας ότι θα συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο όνομα της «αποστρατιωτικοποίησης» και της «αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...