Ρωσία – Ουκρανία: Οι επίτροποι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα συναντηθούν στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα

Οι επίτροποι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα, μετέδωσαν σήμερα πρακτορεία ειδήσεων των δύο χωρών, για να έχουν συνομιλίες που ενδέχεται να περιλαμβάνουν την πιθανότητα περαιτέρω ανταλλαγών αιχμαλώτων πολέμου.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε τη Ρωσίδα επίτροπο Τατιάνα Μοσκάλκοβα, η οποία δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Λούμπινετς θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς φόρουμ στην Τουρκία μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου.

Η ίδια είπε ότι έχει ήδη συζητηθεί η «κατά προσέγγιση ατζέντα των διαπραγματεύσεών μας», αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform επικαλέστηκε τον Λούμπινετς, ο οποίος ανέφερε ότι το κύριο αντικείμενο των συζητήσεων είναι «η επιστροφή των ηρώων και των ηρωίδων μας», μια αναφορά στις ανταλλαγές κρατουμένων. Ρωσία και Ουκρανία έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες ανταλλαγές αιχμαλώτων – την πιο πρόσφατη χθες Κυριακή – από την έναρξη του πολέμου.

«Ξεχωριστά, θέλουμε να θίξουμε το ζήτημα της επιστροφής των αμάχων ομήρων, τους οποίους η Ρωσική Ομοσπονδία κρατεί μαζικά στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και στους οποίους δεν επιτρέπει να πάνε σπίτι τους», τόνισε ο Λούμπινετς, σύμφωνα με το Ukrinform.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...