Ρωσία: Ουκρανική επίθεση κατά αποθηκών καυσίμων στο Μπελγκορόντ

Φώτο αρχείου

Επίθεση εναντίον εγκατάστασης αποθήκευσης καυσίμων στην πόλη Μπελγκορόντ, στη δυτική Ρωσία, σε απόσταση περίπου σαράντα χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, εξαπέλυσαν σήμερα ουκρανικές δυνάμεις.

Η «πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων οφειλόταν σε αεροπορικό πλήγμα δύο ελικοπτέρων του ουκρανικού στρατού που μπήκαν στη ρωσική επικράτεια πετώντας σε χαμηλό υψόμετρο», ανέφερε μέσω «Telegram» ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας Μπελγκορόντ, ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Σε άλλο μήνυμά του ανέφερε ότι δύο υπάλληλοι της εγκατάστασης τραυματίστηκαν. Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι επενέβησαν 170 μέλη σωστικών συνεργείων. Πηγή προσκείμενη στην πυροσβεστική δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι 27 από τις δεξαμενές πήραν φωτιά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η επίθεση «δεν δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουολέμπα δήλωσε σήμερα, από την πλευρά του, ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την υποτιθέμενη ανάμειξη της Ουκρανίας σε χτύπημα στο Μπέλγκοροντ, διότι δεν γνωρίζει όλες τις στρατιωτικές πληροφορίες. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίθεση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Πολωνία, ο Κουλέμπα δήλωσε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω τον ισχυρισμό ότι η Ουκρανία είχε ανάμειξη σε αυτό, πολύ απλά διότι δεν έχω στη διάθεσή μου όλες τις στρατιωτικές πληροφορίες».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Interfax

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...