Ρωσία: Παρέδωσε 60.000 τόνους σίτου στο Πακιστάν

Στιγμιότυπο από χωράφι με καλλιέργεια σιτηρών στο νομό Τρικάλων
Φώτο Αρχείου / Στιγμιότυπο από χωράφι με καλλιέργεια σιτηρών στο νομό Τρικάλων. Πηγή: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Ρωσία παρέδωσε 60.000 τόνους σίτου στο Πακιστάν, οι οποίοι θα σταλούν στις πακιστανικές περιοχές που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή το 2022, ανέφερε σήμερα Τρίτη η εφημερίδα Dawn επικαλούμενη το Υπουργείο Τροφίμων και Ασφάλειας.

«Ένα πλοίο που μετέφερε 60.000 τόνους σιταριού από τη Ρωσία έφτασε στο λιμάνι Qasim ενώ ένα άλλο πλοίο που μετέφερε σιτηρά από την Ουκρανία βρισκόταν στο εξωτερικό αγκυροβόλιο του λιμανιού του Καράτσι. Σύμφωνα με ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης δύο πλοία που μετέφεραν ρωσικό σιτάρι έδεσαν στο λιμάνι, ενώ το MV Levantes, έχει αγκυροβολήσει στο Port Qasim», έγραψε η εφημερίδα.

Φέτος, η Ρωσία θα επεκτείνει την προσφορά σιτηρών στο Πακιστάν, έγραψε η εφημερίδα.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Επιτροπή Οικονομικού Συντονισμού (ECC) υπό το υπουργικό συμβούλιο του Πακιστάν ενέκρινε την προμήθεια 950.000 τόνων σίτου, συμπεριλαμβανομένων 450.000 τόνων ρωσικού σίτου. «Με αυτό, η Ρωσία έγινε ο μοναδικός μεγαλύτερος προμηθευτής σίτου στο Πακιστάν φέτος, ανεβάζοντας τις συνολικές ποσότητες σε 750.000 τόνους», ανέφερε τότε η Dawn. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικού Συντονισμού. Η εταιρεία Prodintorg της Ρωσίας θα είναι ο προμηθευτής σιτηρών. Η τιμή του σιταριού θα είναι 372 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Οι προμήθειες θα γίνονται μέσω του λιμανιού Gwadar από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2023, ανέφερε η εφημερίδα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...