Ρωσία: Πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού ο ακροδεξιός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι

Ο Ρώσος ακροδεξιός πολιτικός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι
Φώτο Αρχείου / Ο Ρώσος ακροδεξιός πολιτικός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι πέθανε σήμερα Τετάρτη, μετά από «σοβαρή και παρατεταμένη ασθένεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν σε συνεδρίαση της ολομέλειας της αίθουσας.

Ο Ζιρινόφσκι νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο, προσβεβλημένος από κορονοϊό.

Ο Ζιρινόφσκι διακρινόταν για τις ρατσιστικές και αντικομμουνιστικές θέσεις του. Την εποχή που προωθούταν στο Συμβούλιο της Ευρώπης το διαβόητο αντικομμουνιστικό μνημόνιο (Δεκέμβρης του 2005), έσπευσε να το υιοθετήσει, ζητώντας με την ευκαιρία αυτή την απαγόρευση των ΚΚ, καθώς και την κατ’ οίκον κράτηση (!) του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, προέδρου του ΚΚΡΟ.

Όπως μετέδιδε τότε το πρακτορείο ειδήσεων «ΙΝΤΕΡΦΑΞ», ο Ζιρινόφσκι έλεγε πως «είναι η μοναδική περίπτωση στην ιστορία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία είμαι σύμφωνος» και πρόσθετε πως θα πρέπει να απαγορευτούν όλα τα ΚΚ, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στις άλλες χώρες του κόσμου και να καταδικαστεί η δράση τους! «Οποιεσδήποτε αριστερές και κομμουνιστικές οργανώσεις θα πρέπει να εξισωθούν με τις τρομοκρατικές», συμπλήρωνε…

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...