Ρωσία: Σχεδόν 500 γιατροί και νοσηλευτές έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό

Ρωσία Μόσχα Κρεμλίνο
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ρωσικής υγειονομικής υπηρεσίας (Roszdravnadzor) Άλα Σαμοϊλόβα, σχεδόν 500 γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού έχουν πεθάνει στη χώρα από τον νέο κορονοϊό. “Σήμερα, επιβεβαιώνουμε ότι η επιδημία προς το παρόν δεν έχει τελειώσει. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στην Ρωσία έχουν νοσήσει και δυστυχώς περισσότεροι από 7500 μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει. 489 είναι μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δηλαδή σχεδόν 500 άνθρωποι, οι οποίοι είναι συνάδελφοι μας τους χάσαμε” δήλωσε η Σαμοϊλόβα κατά την διάρκεια on-line διάσκεψης που ήταν αφιερωμένη στην Ημέρα του Ιατρικού Προσωπικού.

Αργότερα, το γραφείο τύπου της υγειονομικής υπηρεσίας (Roszdravnadzor) ανακοίνωσε ότι η Σαμοϊλοβα αναφέρθηκε σε στοιχεία «που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο» και όχι στα επίσημα στοιχεία.

Στις 26 Μαΐου το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι πέθαναν 101 ιατροί και νοσηλευτές από τον Covid-19. Η ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι γιατροί, όμως ανέφερε ότι από τον νέο κορονοϊό έχουν χάσει την ζωή τους 444  γιατροί και νοσηλευτές.

Σύμφωνα με την Σαμοϊλοβα, η χώρα δεν ήταν πλήρως έτοιμη να αντιμετωπίσει την πανδημία, ειδικότερα υπήρχαν λίγα μέσα ατομικής προστασίας. “Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Εάν μιλήσουμε ευθέως, πρέπει να πω ότι κατά την έναρξη υπήρξαν παράπονα. Υπήρξαν  κάποιες ελλείψεις, σήμερα όμως όλα λειτουργούν λίγο- πολύ βάσει σχεδίου. Σήμερα σχεδόν δεν ακούμε παράπονα που να λένε ότι τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν διαθέτουν μέσα ατομικής προστασίας ή δεν κάνουν τεστ”, δήλωσε η Σαμοϊλοβα.

Η Ρωσία τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει μια μικρή μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, εξακολουθεί όμως να καταγράφει χιλιάδες κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...