Ρωσία: Σχεδόν 7000 «ξένοι μισθοφόροι» από 64 χώρες έχουν φθάσει στην Ουκρανία

Υπουργείο Άμυνας Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Άμυνας Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα / Πηγή: unsplash / Φωτογράφος: Alexander Awerin

Σχεδόν 7.000 «ξένοι μισθοφόροι» από 64 χώρες έχουν φθάσει στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου και σχεδόν 2.000 από αυτούς έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι κατάλογοί μας, στις 17/6, περιλαμβάνουν μισθοφόρους και ειδικούς στους εξοπλισμούς από 64 χώρες συνολικά. Από την έναρξη της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, 6.956 έχουν φθάσει στην Ουκρανία, 1.956 έχουν ήδη σκοτωθεί, 1.779 έχουν ξαναφύγει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

Κατά την ίδια πηγή, οι περισσότεροι ξένοι μαχητές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών προέρχονται από την Πολωνία και ακολουθούν Ρουμανία και Βρετανία.

Στο μεταξύ, ρωσικό μεταγωγικό πλοίο, το οποίο μετέφερε όπλα φέρεται να βυθίστηκε στο Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα, αφού χτυπήθηκε την Παρασκευή από πυραύλους δυτικής κατασκευής, ανακοίνωσε Ουκρανός αξιωματικός.

Το πλοίο «Βασίλι Μπετς» του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας φέρεται να υπέστη μεγάλες ζημιές όταν χτυπήθηκε από αμερικανικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους «Harpoon», τους οποίους προμήθευσε στο Κίεβο η Δανία.

Επιπλέον, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν χτες σε πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα που ανήκουν στην πετρελαϊκή εταιρεία της Κριμαίας «Tchernomorneftegaz», δήλωσε ο κυβερνήτης της χερσονήσου, Σ. Αξιόνοφ. Εκείνη τη στιγμή 109 εργαζόμενοι φέρεται να βρίσκονταν στις πλατφόρμες, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για νεκρούς.

Στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης στον νότο, Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι κινδυνεύουν υποδομές της Κριμαίας – όπως η γέφυρα του Κερτς που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία κ.ά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...