Ρωσία: Στην τελική ευθεία για έγκριση από τον ΠΟΥ το Sputnik V

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V βρίσκεται σε «καλό δρόμο» σχετικά με την έγκρισή του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.«Όλα τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί από σήμερα. Δεν βλέπουμε εμπόδια για να συνεχίσουμε το έργο μας. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ», υπογράμμισε ο υπ. Υγείας της Ρωσίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

«Όλα τα ζητήματα έχουν επιλυθεί. Τώρα η εταιρεία που καταχωρεί τα εμβόλια στον ΠΟΥ πρέπει να υπογράψει αρκετά έγγραφα. Είναι μια διοικητική διαδικασία», έσπευσε να συμπληρώσει.

Προ μηνών, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) τόνισε πως αναμένει την έγκριση του Sputnik V από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μέσα στο φθινόπωρο. Σύμφωνα με εσωτερική ανάλυση από την κλινική δοκιμή που δημοσιεύτηκε από το ιατρικό περιοδικό «The Lancet», το εμβόλιο παρουσιάζει αποτελεσματικότητα της τάξης του 91,6%.Το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, που ανέπτυξε το Sputnik V, και ο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων αναφέρουν πως η αποτελεσματικότητά του είναι 97,6%.

Πηγή: sputniknews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...