Ρωσία: «Στόχος της ανταρσίας ήταν να σωθεί η Wagner όχι η ανατροπή της ρωσικής εξουσίας» δηλώνει ο Πριγκόζιν

Στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις μετά το βράδυ του Σαββάτου και την ανταρσία της μισθοφορικής του οργάνωσης, ο αρχηγός της, Γεβγκένι Πριγκόζιν σε ένα ηχητικό του μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών δήλωσε σήμερα πως η ανταρσία του δεν είχε πρόθεση να ανατρέψει την εξουσία στη χώρα, αλλά να σωθεί η μισθοφορική του εταιρεία από το να απορροφηθεί από τον ρωσικό στρατό.

«Ο σκοπός της πορείας ήταν να αποτραπεί η καταστροφή της οργάνωσης Wagner», λέγοντας ότι ο στόχος δεν ήταν «να ανατραπεί η εξουσία στη χώρα».

Συνέχισε λέγοντας ότι η πορεία των μαχητών της οργάνωσης προς τη Μόσχα κατά την ανταρσία του Σαββάτου αποκάλυψε «σοβαρά προβλήματα ασφάλειας» στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι οι άνδρες του διένυσαν 780 χλμ, συναντώντας μικρή αντίσταση.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι άνδρες του είχαν την στήριξη των κατοίκων των τοποθεσιών που διέσχιζαν κατά την πορεία τους. Δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται, ενώ το Κρεμλίνο έχει αναφέρει ότι θα αναχωρήσει για τη Λευκορωσία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε.

Ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος μεσολάβησε μεταξύ Κρεμλίνου και της Wagner, πρόσφερε λύσεις που επιτρέπουν στην παραστρατιωτική οργάνωση να συνεχίσει να λειτουργεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...