Ρωσία: Τα αμερικανικά Abrams και οι πύραυλοι ATACMS δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι ATACMS και τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams και δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς για το θέμα στην καθιερωμένη ενημέρωση είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προσαρμοσθεί στην χρήση νέων όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Όλα αυτά δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να επηρεάσουν την ουσία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και την έκβαση της. Δεν είναι καμία πανάκεια και δεν υπάρχει κανένας τύπος όπλων που μπορεί να μεταβάλλει την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Τα άρματα μάχης Abrams είναι σοβαρά όπλα, αλλά θυμηθείτε τι είπε ο πρόεδρος για άλλα άρματα μάχης που κατασκευάσθηκαν σε μια άλλη χώρα» δήλωσε ο Πεσκόφ αναφερόμενος σε άλλα δυτικά άρματα μάχης τα οποία προμηθεύθηκε το Κίεβο, στα οποία περιλαμβάνονται τα γερμανικά Leopards και τα βρετανικά Challengers. «Λοιπόν και αυτά επίσης (τα Abrams) θα καούν» είπε ο Πεσκόφ.

ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας της Ουκρανίας, Aλ. Ντανίλοφ, ισχυρίστηκε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα χρησιμοποιήσουν τα Τακτικά Πυραυλικά Συστήματα Στρατού (ATACMS) που αναμένεται να παράσχουν οι ΗΠΑ.

«Δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε στο εσωτερικό της Ρωσίας, έχουμε συμφωνίες για το θέμα με τους εταίρους μας», πρόσθεσε.

Την περασμένη Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, είχε μεταδώσει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ζελέσνκι ότι η Ουάσιγκτον θα προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής ATACMS στην Ουκρανία στο μέλλον ενώ το Πεντάγωνο αρνήθηκε να πει εάν δόθηκαν στον Ζελέσνκι οι οποιεσδήποτε υποσχέσεις για τους πυραύλους ATACMS κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε την περασμένη Πέμπτη στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...