Ρωσία: «Τεχνητή υστερία» των ΗΠΑ οι ανησυχίες για την κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία

«Τεχνητή υστερία» καταλογίζει η Ρωσία στις ΗΠΑ για τις ανησυχίες που εγείρει η Ουάσιγκτον αναφορικά με τις ρωσικές ενέργειες στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου αυξάνεται και πάλι η ένταση.

«Αυτή η υστερία δημιουργείται τεχνητά. Αυτοί που έφεραν τις ένοπλες δυνάμεις τους από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δηλαδή οι ΗΠΑ, μας κατηγορούν για ασυνήθιστες στρατιωτικές δραστηριότητες στο έδαφός μας» σχολίασε ο Ντμίτρι Πετρόφ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Πούτιν, σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν, δήλωσε ότι «έχουμε σοβαρές ανησυχίες για τις ασυνήθεις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία». Ο Αντονι Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι τις ανησυχίες αυτές συμμερίζονται οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, αλλά δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, επιδιώκει να καταλάβει ουκρανικά εδάφη.

Ο Πεσκόφ από την πλευρά του κάλεσε χτες Κυριακή, «τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους» να σταματήσουν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους κοντά στα ρωσικά σύνορα, κάτι που η Ρωσία θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της.

«Υπάρχει διέξοδος. Το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες κοντά στα σύνορά μας», επέμεινε ο εκπρόσωπος στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία προσομοιάζει με αντίστοιχες συγκεντρώσεις που είχαν παρατηρηθεί πριν από ρωσικές επεμβάσεις σε γειτονικές χώρες.

Η Ρωσία, αντιθέτως, ζήτησε εγγυήσεις ασφαλείας από το ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι στρατηγικά βομβαρδιστικά που φέρουν «πολύ σοβαρά όπλα» πετούν έως και 20 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά της.

Οι Αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί ένα κουβάρι… επικίνδυνο για τους λαους.

Πηγή: Cnn.gr

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...