Ρωσία: Θα καταστρέψουμε τους αξιωματούχους της Ουκρανίας αν συνδέονται με την επίθεση, λέει ο Μεντβέντεφ – Δεν έχουμε σχέση, δηλώνει το Κίεβο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Μόσχα μετά την επίθεση ενόπλων επίθεση των ενόπλων στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall. Τέθηκε σε ισχύ το σχέδιο «Ζάρια» και κλήθηκαν όλοι οι Ρώσοι στρατιωτικοί να επιστρέψουν μέσα σε μία ώρα στις μονάδες τους προκειμένου να τεθούν σε επιφυλακή.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα βρει και «θα καταστρέψει» τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ουκρανίας, εάν συνδέονται με την επίθεση κοντά στη Μόσχα. «Εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου … όλοι τους πρέπει να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα ως τρομοκράτες», έγραψε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram, προσθέτοντας ότι «οι επίσημοι εκπρόσωποι του κράτους που διέπραξε ένα τέτοιο έγκλημα θα τιμωρηθούν επίσης».

Δεν έχουμε σχέση, δηλώνει το Κίεβο

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία απολύτως σχέση» με την επίθεση δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Για την Ουκρανία, «είναι σημαντικό να διεξάγει αποτελεσματικές πολεμικές επιχειρήσεις, επιθετικές ενέργειες για να καταστρέψει τον τακτικό ρωσικό στρατό» και να θέσει τέλος στην εισβολή, είπε ο ίδιος.

Τέλος, η «λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία», που εμφανίζεται ως παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη φονική ένοπλη επίθεση. «Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες», δήλωσε η οργάνωση που καθιστά υπεύθυνο «το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...