Ρωσία: Το Κρεμλίνο δεν αναμένει επανεκκίνηση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ στη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Ρωσία Μόσχα Κρεμλίνο
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Το Κρεμλίνο δεν αναμένει να υπάρξει τυπική επανεκκίνηση στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ κατά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 16 Ιούνη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ωστόσο ανέφερε ότι δεν πρέπει να μειωθεί η σημασία της.

«Να περιμένει κανείς ότι κατά τη διάρκεια μίας πρώτης συνάντησης θα υπάρξει κατανόηση σε ζητήματα που διαφωνούμε βαθύτατα είναι κάτι το αμφίβολο. Όμως την ίδια στιγμή δεν θα ήταν σωστό να μειώσουμε τη σημασία αυτής της συνάντησης», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι η Μόσχα δεν αναμένει από τη συνάντηση των δύο ηγετών επανεκκίνηση στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ. «Ασφαλώς, στην περίπτωση αυτή δεν θα αρχίσουμε να μιλάμε για επανεκκίνηση. Η εμπειρία που έχουμε από την επανεκκίνηση στις διμερείς σχέσεις δεν είναι η καλύτερη», είπε, αναφέροντας ότι το πλήθος των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ παίζει επίσης τον ρόλο του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...