Ρωσία: Το Κρεμλίνο προειδοποιεί ότι θα λάβει μέτρα αν υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Οποιαδήποτε ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε αύξηση των εντάσεων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και θα αναγκάσει τη Μόσχα να λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφάλειά της, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανεφέροντας ότι «η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν και δεν έχει απειλήσει ποτέ κανέναν».

Το ΝΑΤΟ εξέφρασε χθες «την ανησυχία του» για τη μεγάλη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Ανατολική Ουκρανία.

Ο Ντ. Πεσκόφ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση στη γραμμή επαφής στην Ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και τις φιλορωσικές αυτονομιστικές ουκρανικές δυνάμεις είναι επίφοβη και ότι πολλές προκλητικές ενέργειες σημειώνονται εκεί.

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά την επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία και των υπουργών Άμυνας, Λόιντ Οστιν και Αντριι Ταράν αντίστοιχα. Ο Αμερικανός υπουργός «καταδίκασε την πρόσφατη κλιμάκωση των επιθετικών και προκλητικών ενεργειών στην Ανατολική Ουκρανία», ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Οι εχθροπραξίες στην επαρχία του Ντονμπάς, στην Ανατολική Ουκρανία έχουν πολλαπλασιαστεί από το Γενάρη, μετά και την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν. Ο Ουκρανικός στρατός επιδίδεται σε πυρά πυροβολικού ενώ οι αυτονομιστές επιτίθενται σε φυλάκια του Ουκρανικού στρατού στη γραμμή αντιπαράθεσης.

Για τον Ντμίτρι Πεσκόφ, αν η σύρραξη απειλεί να αναζωπυρωθεί, αυτό οφείλεται στις «επαναλαμβανόμενες προκλήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...