Ρωσία: Το υπουργείο ’Αμυνας ανακοίνωσε ότι εξοντώθηκαν περισσότεροι από 70 Ουκρανοί που εισέβαλλαν στο Μπέλγκοροντ

Το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι οι σαμποτέρ που εισέβαλαν χθες στην περιοχή του Μπέλγκοροντ αποκλείσθηκαν και εξοντώθηκαν ενώ όσοι απέμειναν απωθήθηκαν στο ουκρανικό έδαφος έως την πλήρη εξόντωση τους. Στην καθιερωμένη ενημέρωση του το υπουργείο ’Αμυνας ανέφερε ότι περισσότεροι από 70 Ουκρανοί σκοτώθηκαν.

«Κατά την διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, η αεροπορία και το πυροβολικό και τμήματα φύλαξης των κρατικών συνόρων της Δυτικής στρατιωτικής διοίκησης απέκλεισαν και εξόντωσαν τους εθνικιστές» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου ’Αμυνας

«Τα υπολείμματα των εθνικιστών απωθήθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας, όπου συνέχιζαν να δέχονται πυρά μέχρι την πλήρη εξόντωση τους. Εξοντώθηκαν περισσότεροι από 70 Ουκρανοί τρομοκράτες, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και πέντε φορτηγά » αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου ’Αμυνας.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε «βαθειά ανησυχία» σήμερα κατά την δεύτερη ημέρα επιχείρησής του για να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη ένοπλη επιδρομή στο ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία, η οποία χαρακτηρίστηκε από πλήγματα πυροβολικού και την αναγκαστική εκκένωση αρκετών περιοχών.

«Αυτό που συνέβη (χθες) προκαλεί βαθειά ανησυχία και καταδεικνύει άλλη μια φορά ότι οι Ουκρανοί μαχητές συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους κατά της χώρας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αυτό χρειάζεται από την πλευρά μας περισσότερες προσπάθειες, οι προσπάθειες αυτές εξακολουθούν να γίνονται και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία) συνεχίζεται για να μην ξανασυμβεί αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν «ρωσικές οργανώσεις» κατά του Πούτιν που εμπλέκονται εδώ και μήνες στο ουκρανικό μέτωπο και είχαν ήδη διεξαγάγει παρόμοιες, αλλά μικρότερης κλίμακας, επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...