Ρωσία: Το υπουργείο ’Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του απώθησαν ουκρανικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία

Από βίντεο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δείχνει την επίθεση ουκρανικών δυνάμεων στο χωριό Spornoye κοντά στο Artemovsk

Το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του απώθησαν ουκρανικές απόπειρες επιθέσεων εναντίον θέσεών τους στην ανατολική Ουκρανία και άφησε να εννοηθεί ότι οι δυνάμεις του υποχώρησαν λίγο σε μια περιοχή για λόγους τακτικής.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η Ουκρανία είχε αναπτύξει πάνω από 1.000 στρατιώτες και έως και 40 τεθωρακισμένα σε 26 απόπειρες επιθέσεων κατά μήκος της γραμμής μετώπου που εκτείνεται σε πάνω από 95 χιλιόμετρα. Ανέφερε ότι οι επιθέσεις έγιναν προς την κατεύθυνση της πόλης Σολεντάρ, που τελεί υπό την κατοχή των δυνάμεων της Μόσχας.

«Όλες οι επιθέσεις από μονάδες του ουκρανικού στρατού απωθήθηκαν», ανέφερε το υπουργείο. «Δεν επετράπη να υπάρξει σημαντική πρόοδος στις γραμμές άμυνας των ρωσικών δυνάμεων».

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο αφήνει να εννοηθεί, ωστόσο, ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν σε μία περιοχή του μετώπου, καταλαμβάνοντας «πιο ευνοϊκές θέσεις», όπως τις χαρακτήρισε, κοντά στον ταμιευτήρα Μπερχίφκα, βορειοδυτικά του Μπαχμούτ.

Το υπουργείο ’Αμυνας ανέφερε ότι ρωσικές μονάδες επίθεσης, μια αναφορά στους μισθοφόρους μαχητές της Wagner, συνεχίζουν να μάχονται στο δυτικό Μπαχμούτ –με τη στήριξη αλεξιπτωτιστών.

Οι ουκρανικές προσπάθειες για αντεπίθεση στις πτέρυγες του μετώπου του Μπαχμούτ απωθούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός ’Αμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν κατά περίπου 2 χιλιόμετρα γύρω από το Μπαχμούτ αυτή την εβδομάδα και δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...