Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις: Δεκάδες ασκήσεις – Χιλιάδες προσωπικό και πολεμικό υλικό

Ασκήσεις Ρωσίας, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν στα σύνορα με Αφγανιστάν - Αύγουστος 2021
Φώτο Αρχείου / Ασκήσεις Ρωσίας, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν στα σύνορα με Αφγανιστάν – Αύγουστος 2021 / Πηγή: Υπουργείο Άμυνας Ρωσικής Ομοσπονδίας

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις διεθνείς κι εθνικές ασκήσεις πολέμου στον αντίποδα της ΝΑΤΟϊκής περικύκλωσης. Τι τελευταίες 5 μέρες από τις 28 του Σεπτέμβρη ως σήμερα δεκάδες ασκήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη και χιλιάδες προσωπικό και πολεμικό υλικό σε κίνηση.

 • Κουμπάν (Ρωσική επαρχία ανατολικά της Κριμαίας): DRUZHBA 21 με Πακιστανικές ειδικές δυνάμεις.
 • Ασκήσεις πυροβολικού στο Βορονέζ (Δυτική Ρωσία – σύνορα με Ουκρανία).
 • Ουλάνμπατόρ, Μογγολία: Selenga-2021 Αντιαεροπορική άσκηση εναντίον UAV με τις Μογγολικές Ένοπλες Δυνάμεις
 • Πριμόρσκι στον Ειρηνικό Ωκεανό (Βλαδιβοστόκ): Αερομεταφερόμενες μονάδες σε ασκήσεις αεράμυνας.
 • Ακτές του Ντακεστάν (Ανατολικά της Γεωργίας): Αεροναυτικές και αντιπυραυλικές ασκήσεις του Στολίσκου της Κασπίας Θάλασσας
 • Βόρεια Οσσετία (σύνορα με Γεωργία): Αντιτρομοκρατικές ασκήσεις με τον Λαϊκό Στρατό της Αλγερίας.
 • Τρανμπαϊκάλ, Σιβηρία: Ασκήσεις νυχτερινής πλοήγησης ελικοπτέρων Mi-8AMTSh Terminator.
 • Ειρηνικός Ωκεανός, Καμτσάτκα – Πριμόρσκι: Πεζοναύτες του Στόλου του Ειρηνικού σε άσκηση απόβασης και απόκρουσης.
 • Ατλαντικός Ωκεανός, Κάμπο Βέρντε: Κατάπλους του Αντιτορπιλικού Vice Admiral Kulakov μετά από ασκήσεις σε Μεσόγειο και Ατλαντικό.
 • Κριμαία, Μαύρη Θάλασσα: Άσκηση αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών και πυροβολικού.
 • Εκατερίνεμπουργκ (Ουράλια): Αεροπορική ασκήση ηλεκτρονικού πολέμου με Σουκχόι 34 (SU-34).
 • Σμόλενσκ (Σύνορα με Λευκορωσία): Αεροπορική άσκηση με αναγνωριστικά Drone (UAV) Orlan-10
 • Μόσχα: Ασκήσεις με αντιαρματικό φορητό οπλισμό.

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ασκήσεις που ήταν σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκαν το τελευταίο 5μερο. Στο ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι κοινές ασκήσεις του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που αναπτύχθηκαν σε μια εκτεταμένη περιοχή από το Νοβοσιμπίρσκ ως το Όρεμπουργκ. Πρόκειται για μια περιοχή σχεδόν σε όλο το μήκος των συνόρων Ρωσίας – Καζακστάν.

Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης – Shanghai Cooperation Organization (SCO)

Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης είναι Ευρασιατική Συμμαχία πολιτικής, οικονομικής κι αμυντικής συνεργασίας, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες δηλώσεις. Έχει πλέον 8 μέλη. Αυτά είναι η Ρωσία, η Κίνα, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, η Ινδία, το Πακιστάν.

Καθεστώς παρατηρητή έχουν η Μογγολία, το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Νεπάλ, η Σρι Λάνκα, η Καμπότζη και η Τουρκία.

Από τις «λυκοσυμμαχίες» και τους ανταγωνισμούς τους οι λαοί βγαίνουν ζημιωμένοι πάντα

Οι σχέσεις της ανισότιμης αλληλεξάρτησης, που διέπουν τις σχέσεις όλων των καπιταλιστικών κρατών, μορφοποιούνται μέσα και από ένα πλήθος διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, οργανώσεων και συμφωνιών. Σε αυτές αποτυπώνεται εμμέσως και ο μεταξύ τους συσχετισμός, ενώ συχνά γίνονται πεδίο εκδήλωσης των ανταγωνισμών. (Θέση 13, 2ο Κείμενο Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο)

Ο οικονομικός ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών εντός και μεταξύ των «συμμαχιών» ανεβάζει το θερμόμετρο των πολεμικών προετοιμασιών και πυροδοτεί περιφερειακές συγκρούσεις. Οι κίνδυνοι για τους λαούς αυξάνονται. Η αντιπαράθεση για τον έλεγχο, αγορών, πηγών ενέργειας και δρόμων μεταφοράς δημιουργεί κινητικότητα και εύθραυστες «λυκοσυμμαχίες». Χαμένοι πάντα βγαίνουν οι λαοί. Φτώχια, ερείπια, ξεριζωμός, αίμα και καταστολή.

Με πληροφορίες από διεθνή δημοσιεύματα

Μαρκόνης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...