Ρωσική Πρεσβεία: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία προμηθεύοντάς την νέα όπλα

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να προμηθεύουν την Ουκρανία όπλα, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων πυραύλων πυροβολικού υψηλής ακρίβειας M142, ή HIMARS, επειδή θέλουν να παρατείνουν τη σύγκρουση με οποιοδήποτε κόστος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δήλωση της πρεσβείας έρχεται μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να χορηγήσει στην Ουκρανία άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτή η απόφαση βασίζεται στη σφοδρή επιθυμία της Ουάσιγκτον να παρατείνει τη σύγκρουση με οποιοδήποτε κόστος και, χρησιμοποιώντας τις προμήθειες των όπλων, να αντισταθμίσει τις πολλαπλές απώλειες μεταξύ των εθνικιστικών ταγμάτων και των ουκρανικών στρατευμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) διευκρίνισε νωρίτερα την ίδια ημέρα ότι το πρόσφατα ανακοινωθέν πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία περιλαμβάνει τέσσερις επιπλέον πυραύλους υψηλής ακρίβειας (HIMARS) και «άλλο εξοπλισμό».

«Σε αυτό το τελευταίο σετ περιλαμβάνεται κάτι που οι ΗΠΑ δεν είχαν στείλει προηγουμένως στην Ουκρανία. 1.000 βλήματα των 155 χιλιοστών που έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας σε δήλωση.

Το αμερικανικό τμήμα άμυνας επικαλέστηκε έναν ανώτερο αξιωματούχο από το Πεντάγωνο που είπε ότι: “Πρόκειται για ένα νέο τύπο πυρομαχικών πυροβολικού των 155 χλστ. Έχει μεγαλύτερη ακρίβεια. Προσφέρει στην Ουκρανία ικανότητα να πλήξει με ακρίβεια συγκεκριμένους στόχους”.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε επίσης στη δήλωσή του ότι: «Στο τελευταίο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης τέσσερα επιπλέον συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας που θα συμπληρώσουν τα οκτώ που υπάρχουν ήδη. Υπάρχουν επίσης πρόσθετα πυρομαχικά για αυτά τα συστήματα HIMARS, οχήματα μάχης, πυρομαχικά, ανταλλακτικά και άλλος εξοπλισμός».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...